Májjal és sajttal
töltött csirkemell szezámos panírban
A sütőrácson... |
Hozzávalók:
Fejenként két kicsontozott
csirkemell (bőrrel vagy bőr nélkül, ki ahogy szereti), máj (vagy ha nincs,
májkrém), sajt (bármilyen nem túl karakteres ízű sajt jó), fűszerek, liszt, magyaros,
1 tojás, mustár, tejföl, prézli, szezámmag, olaj
Elkészítés:
A melleket megmosom, lecsöpögtetem
és befűszerezem, majd kicsit állni hagyom. Ez alatt az idő alatt előkészítem a panírt:
a lisztet összekeverem egy nagyon kicsi magyarossal; felverem a tojást,
megkeverem egy kis fűszerrel, mustárral és tejföllel; a szezámmagot összekeverem
a prézlivel (több legyen a szezámmag, mint a prézli). A májat megpirítom, majd
felaprózom ujjbegynyi darabokra, ugyanígy felvágom a sajtot is. A melleket
széthajtogatom, beleteszek egy máj- és egy sajtdarabot úgy, hogy még könnyen
össze tudjam hajtani rajta a húst és lehetőleg ne lógjon ki sehol. Ezután a
szokásos módon panírozom őket, majd forró olajban (ha van, olivaolajban) készre
sütöm.
Megjegyzés: én
ropogósra sült szalmakrumplival és pikánsan fűszerezett, sok tejföllel elkevert
majonézzel tálaltam.
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 1 óra
... és tálalva. Jól néz ki, nem? :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése