2012. május 12., szombat

Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel

Rég nem ettünk halat és már nagyon hiányzott, így hát hazafele útba ejtettem a halas pultot. És mivel még mindig tombol a tavasz, vettem két zöldségkonzervet is (murok-kukorica-borsó kombináció), aztán körbenéztem még itthon és kész is lett a recept :)

Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel

Hozzávalók: halfilé (fejenként legalább kettő), borsó, kukorica, murok, krumpli, hagyma, fokhagyma, vaj, fűszerek

Elkészítés:
A halat megmosom, leszítatom és befűszerezem. A krumplit (3-4 nagyobb szemet) megpucolom és vékony karikákra vágom. A hagymát és a fokhagymát megpucolom, a hagymát felkarikázom. Egy jénai tálat bőven kivajazok. Az aljára fektetem a krumpliszeleteket, rá a hagymát és a fokhagymát. Ezekre helyezem a halfiléket, majd az egészet beborítom a zöldségkeverékkel. A jénait lefedem alufóliával, pár helyen meglyuggatom, majd előmelegített sütőbe tolom 20-25 percre. Ezután leveszem a fóliát és még 10-15 percet pirítom. Frissen tálalom.


Elkészítési idő: egy és egy negyed óra

1 megjegyzés: