2012. május 15., kedd

Valami új és valami régi: pite darált hússal

Készülődtem már egy ideje pitét sütni, de valahogy mégis mindig eltolódott. Most viszont semmi egyéb ötletem nem volt, viszont darált húsom nagyon is, így hát megszületett az Ötlet :)

Darált húsos pite

Hozzávalók - a tésztához: kb. 18 dkg liszt, kb 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél mokkáskanál só, fél pohár jéghideg víz
A töltelékhez: darált hús, paradicsompaszta, tejföl, 2 tojás, fűszerek

Elkészítés:

A vajat apróra vágom, gyors mozdulatokkal összemorzsolom a liszttel, majd a vízzel tésztává gyúrom. A tálat fóliával letakarva a hűtőbe rakom, legalább fél, de inkább egy órát pihentetem.
A húst kicsi vajon megpirítom. Ha kész, tálba szedem, hozzáadom a tejfölt és a paradicsomszószt, beleverem a tojásokat, fűszerezem és alaposan összekeverem.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok. A tésztát formázva kisujjnyi vastagságúra nyújtom, majd a tortaformába helyezem úgy, hogy pereme is maradjon, fogpiszkálóval megszurkálom és előmelegített sütőben kb 8 perc alatt elősütöm.
A félig sült tésztát kiveszem a sütőből, ráhalmozom a hússzószt, majd átkenem tejföllel (ha lett volna itthon, megszórtam volna egy kis sajttal is). Nagyjából 20 perc alatt készre sütöm - akkor jó, ha a teteje szépen megpirult.



Elkészítési idő: egy és fél óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése