Az elkészítési idő hosszúságától nem kell megijedni, abban a két órában a sülés is benne van - igazából ez az egyik legkönnyebb recept, amit felpakolok ide :)
Pizza
kenyérmorzsából, gazdagon
Hozzávalók:
Sok fölösleges kenyér, 2 tojás, tej,
liszt, só, vaj; az alaphoz paradicsompaszta, tejföl, Édes Anna, egy kis burduf-
vagy juhtúró, oregano; rá: szalámi, paprika, paradicsom, sajt és bármi, ami még
illik hozzá és van otthon.
Elkészítés:
A kenyeret apró morzsákká darabolom,
majd a tejjel, tojással, vajjal összekeverem, sózom és annyi lisztet adok
hozzá, amivel könnyen gyúrható, rugalmas tésztává válik. Ha elkészült, picit
belisztezem és alufóliával letakarva a hűtőbe teszem.
Az alaphoz
felaprózom a burduftúrót és annyi tejföllel eresztem fel, amennyivel minél
kevésbé csomós krémet kapok. Ehhez adom hozzá a paradicsompasztát, az oreganot
és az Édes Annát, úgy, hogy annyi pasztát kapjak, amennyivel szépen be tudom
teríteni a pizzát/pizzákat. Ezután előveszem a tésztát és nagyjából egy-másfél
centis kerek lappá vagy lapokká nyújtom, a szélüket kicsit felkunkorítom. A lapokat
sütőpapírral takart sütőlapra teszem, vékonyan megkenem a paradicsompasztás
alappal, megpakolom a felaprózott szalámival-sajttal-miegymással (én még egyszer meg szoktam szórni oreganoval is) és
előmelegített sütőbe tolva nagyjából háromnegyed órát sütöm. Akkor van készen,
ha a tészta széle szép aranyosra pirult, a sajt megolvadt és a szalámidarabkák
is szépen megsültek.
Elkészítési idő:
2 óra
Kedves konyhatündér!
VálaszTörlésSajnos nincs itt lájk-gomb, hogy minden elolvasott recept után jelezhessem lelkes jelenlétemet:D:D:D
Ezért szeretném legalább így/itt elmondani, hogy egy élmény ezeket a bejegyzéseket olvasni.
Csak így tovább!!!
És természetesen, jó étvágyat!!!!
mucur
Köszönöm, igen jól esett :) Ilyen lelkes olvasókért még lájk-gombot is képes leszek betenni :D Remélem, a továbbiakban is szívesen követed az oldalamat és sok finomság kerül majd ki a kezed alól - egy kicsit az én segítségemmel is :)
VálaszTörlés