A vélemények határozottan pozitívak lettek, mind külalakra, mind ízre tesztelve a tortácskámat. Örülünk, hogy ízlett s még várunk máskor is nagy szeretettel, Enikő :)
Palacsintatorta másképp, tepertőkrémmel és juhtúróval
Hozzávalók
1 tojás, liszt, tej, víz, só a
palacsintához
Tepertőkrém, juhtúró, magyaros
fűszerkeverék és tejföl a töltelékhez
Elkészítés
A hozzávalókból normál palacsintaalapot
keverek, nagyjából 12-14 palacsintára valót. A juhtúrót vékony szeletekre vágom
és megszórom egy kis magyarossal.
Az első kisült palacsintát tálra
teszem és amíg a második sül, addig megpakolom juhtúrószeletekkel. A második
kész palacsintát erre borítom, majd megkenem tepertőkrémmel. A többi
palacsintát ugyanígy rétegezem egymásra, egyszer túróval, egyszer
tepertőkrémmel megkenve. A legfelső palacsintára az alatta lévőtől függetlenül
tepertőkrémet kenek, jó bőven, az sem baj, ha a megolvadt tepertőkrém lefolyik
a torta oldalán. A közepére egy kiskanálnyi tejföl kerül, ezzel aztán lehet
bűvészkedni, hogy minél szebb legyen – én egy fogpiszkálóval vonalakat húztam
bele, hogy megkeveredjen a tepertőkrémmel. Azon melegében jó asztalra rakni,
olyankor még az illata is csábítóbb:) Ha mégsem tudjuk rögtön összeállítás után
tálalni, nem árt meg neki, ha pár percre forró sütőbe toljuk asztalra adás
előtt.
Egy bőven megrakott, 14 palacsintás torta öt embernek elég - elvileg, de mi ezt hárman is elpusztítottuk :)
Egy bőven megrakott, 14 palacsintás torta öt embernek elég - elvileg, de mi ezt hárman is elpusztítottuk :)
Ami most sajnos nem volt idehaza, de
nagyon jól menne hozzá, az egy kis adag friss fűszer (kapor, petrezselyem és
egy kis snidling) és egy pár szem koktélparadicsom.
Egészben... |
...és megvágva |
(sajnos a képek csak ilyen házi gyártmányúak, de azért remélem, a lényeg kivehető lesz rajtuk :) )
Élőben is ilyen izgalmasan nézett ki. Gratula Csilla ehhez a bejegyzéshez is! Most már én is vadászom a tepertőt az üzletben, tehát: Kérek még ilyen palacsinta tortát!Enikő
VálaszTörlés