Almás palacsinta csokiöntettel és szőlővel
Hozzávalók
Tojás, tej,
liszt, víz, só, cukor a palacsinta-alaphoz
Alma az alaphoz és a szószhoz (kb.
7-8 közepes alma egy háromszemélyes adaghoz)
Méz, tej, fahéj,
szerecsendió-reszelék, cukor a szószhoz
Csoki és tej az öntethez
Szőlő vagy más gyümölcs a
díszítéshez
Elkészítés
Az almákat megmosom és lereszelem. A
tojásból, tejből, lisztből, vízből normál palacsintatésztát keverem, sóval és kis
cukorral ízesítem és keverek bele egy kicsit a lereszelt almából. A keveréket
alufóliával lefedve a hűtőben állni hagyom, amíg elkészülök a szósszal.
A mézet felforralom egy kis tejjel, fűszerezem
fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd a fortyogó masszához keverem a
lereszelt almát. Ha a massza túl sűrű lenne, kis tejjel felengedhető, hogy
könnyen kenhető szószt kapjunk, ha pedig megkóstolva nem elég édes, kis
cukorral korrigálhatjuk. Az elkészült szószt kis lángon, meg-megkevergetve
forrni hagyom, miközben elkezdem sütni a palacsintákat – fontos, hogy a szósz
állandóan forrásban legyen, mert ha nem, a méz nagyon hamar megkeményedik. A kész
palacsintákat megtöltöm a szósszal és feltekerem. A szószos edényben csokoládét
olvasztok – a legjobb választás az étcsokoládé –, kis tejjel önthetőre keverem.
A tányérra tett palacsintákat nyakon öntöm a csokival, megszórom a megmosott és
kiválogatott szőlőszemekkel és azon forrón tálalom.
Megjegyzés: édes
vörös vagy félédes fehérbor megy hozzá.
Elkészítési idő: egy bő óra
Elkészítési idő: egy bő óra
Eccerű és naccerű
VálaszTörlésNektek is kívánok ilyen vacsorákat