Spenótos zöld palacsinta párizsis töltelékkel
Hozzávalók:
Liszt, tojás, tej, víz, só, közepes
minőségű párizsi, spenót, fokhagyma, fűszerek, tejföl, szána a főzéshez.
Elkészítés:
A lisztből, tojásból kis tejjel és
vízzel normál palacsintatésztát keverek, kellőképp borsozom, majd ha elkészült,
alufóliával lefedve a hűtőbe teszem. A spenótot kiengedem (ha friss, megmosom
és felaprózom) és a lentebb leírt módon elkészítem, majd egy kicsit hűlni
hagyom. A párizsit apró kockákra vágom.
A
palacsintatésztát kiveszem a hűtőből, majd belekeverem a spenótot, ha túl sűrű,
kis tejjel fellazítom. Kis olajat forralok a serpenyőben, majd a tésztából
normál palacsintákat sütök. A kész palacsintákra párizsikockákat szórok, majd
összehajtom és jól lenyomkodom őket, a tetejüket kis szánával kenem meg és
díszítésképp kis zöldfűszert szórok rá.
Elkészítési idő:
1 óra
És hogy kárpótoljalak a hosszú kimaradásért, íme egy egyszerű-de-nagyszerű reggeli recept - mi nagyon szerettük :)
Tükörtojás zsemlében
Hozzávalók:
fejenként 2 tojás, fejenként egy zsemle, vaj, fűszerek
Elkészítés:
A zsemlét
félbevágom, majd az alsó felébe lyukat vágok. Forró vajban mindkét oldalát
megpirítom egy kicsit. A tojásokat feltöröm, különválasztom a sárgákat. A
fehérjét a zsemlébe töltöm, az a jó, ha kicsit ki is fut belőle, akkor tud
szépen átsülni. Ahogy a fehérje megsült egy kicsit, a zsemlébe teszem a két
sárgáját is. fűszerezem, majd ha kellőképp megsült, tálalom. Annyiszor
ismételendő, ahány személyt reggeliztetünk :)
Elkészítési idő:
15 perc
Megjegyzés: én a zsemle másik felét sem hagytam csak úgy magára, kis párizsit pirítottam hozzá, ezzel töltöttem meg a felső felét, az alsóból kivágott darabot pedig fűszeres vajjal dobtam fel.
Ígérem, a továbbiakban igyekszem rendszeresebben frissíteni, holnap például a ma esti vacsorát, egy fincsi rakott káposztát kaptok majd, de akad még a tarsolyomban rántott gomba is ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése