Mint láthattátok, az elmúlt időben nem igazán kerültem gép elé, az adventi-karácsonyi hajsza megártott a blognak - szerencsére a mi asztalunknak nem :) Az elmúlt időben voltunk vendégségben, fogadtunk vendégeket és úgy általában pörgősen éltünk; az alábbi recept azonban csak kettőnknek készült advent utolsó vasárnapjára.
Rántott sajt
fasírtgolyókkal
Hozzávalók: rántanivaló
sajt (bolti előkészített sajt is jó, csak legalább három szelet legyen
fejenként :) ), darálthús, tojás,
tejföl, fűszerek, olaj
Elkészítés:
A darálthúst pici
olajon odateszem átpirulni, néha megforgatom (aki szereti, tehet bele egy kis
hagymát is, azt akkor kicsit hamarabb oda kell tenni dinsztelődni). Amikor szépen
megpirult, tálba szedem, sót, borsot, paprikát adok hozzá, két-három kanál tejföllel
összekeverem. Beleütök egy tojást (nekem most csak egy tojásom volt itthon, az
pedig a panírhoz kellett, úgyhogy csak régebben félretett tojásfehérjét tettem
bele), jól összekeverem, ha híg, kis liszttel vagy finom prézlivel sűrítem. Forró
olajban gyorsan kisütöm.
Amíg a fasírtok
készülnek, kb ujjnyi szeletekre vágom a sajtot. Egy tálkában felverek egy
tojást, fűszerezem. A sajtszeleteket egyszer lisztbe, majd tojásba, végül
durvára darált prézlibe forgatom. Ahogy a fasírtok kisültek, a sajtszeleteket
is gyorsan kisütöm. Frissen, forrón tálalom, kis vörösborral tökéletes adventi
vacsora.
Megjegyzés:
feldobja a vacsorát, ha pár kanál tejfölből, egy kis sajtkrémből gyors szószt
keverünk, zöldfűszerekkel ízesítve.
Elkészítés: 45 perc
Elkészítés: 45 perc
Következik majd még pár recept, ezek készültek karácsonyra - minthogy a nagy karácsonyi vacsorát nem én készítettem, ezekkel járultam hozzá az ünnephez. Lesz tepertős pogácsa, húsos táska és hagymás kenyér - és persze lesz egy pár ajánlatom ezeken kívül is szilveszterre :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése