2012. július 16., hétfő

Kerti finomságok 2. felvonás: zöldpaszuly

Nyilvánvalóan nem csak málna, hanem sok egyéb finomság is érkezett Farkaslakáról, például egy adag zöldpaszuly. Bár anyósomék levesnek vagy hasonlónak szánták, én Főkostolói engedéllyel valami rendhagyót készítettem belőle :)

Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta

Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli

Elkészítés
Két tojásból tejjel és liszttel palacsintatésztát készítek, a végén egy kis olajat keverek bele és kisütöm, majd hagyom kihűlni. A zöldpaszulyt megtisztítom, majd egy kis sós vízben roppanósra főzöm. A telemeát és a kolbászt felkockázom, majd a megfőtt és leöblített paszullyal, valamint a tejföllel összekeverem.
A palacsinták közepére tölteléket halmozok, majd összehajtogatom és ha kell, megtűzöm fogpiszkálóval.
A maradék két tojást felverem, fűszerezem. A palacsintákat lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatom és forró olajban gyorsan kisütöm.

Elkészítési idő: 1 óra



Csudifinom, kóstoljátok meg :) Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése