Nyilvánvalóan nem csak málna, hanem sok egyéb finomság is érkezett Farkaslakáról, például egy adag zöldpaszuly. Bár anyósomék levesnek vagy hasonlónak szánták, én Főkostolói engedéllyel valami rendhagyót készítettem belőle :)
Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta
Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli
Elkészítés
Két tojásból tejjel és liszttel palacsintatésztát készítek, a végén egy kis olajat keverek bele és kisütöm, majd hagyom kihűlni. A zöldpaszulyt megtisztítom, majd egy kis sós vízben roppanósra főzöm. A telemeát és a kolbászt felkockázom, majd a megfőtt és leöblített paszullyal, valamint a tejföllel összekeverem.
A palacsinták közepére tölteléket halmozok, majd összehajtogatom és ha kell, megtűzöm fogpiszkálóval.
A maradék két tojást felverem, fűszerezem. A palacsintákat lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatom és forró olajban gyorsan kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra
Csudifinom, kóstoljátok meg :) Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése