2012. december 1., szombat

Eccerű és naccerű :)

Valamikor nagyon régen láttam ezt az ötletet - már nem találom, hogy hol. Aztán most megint rámjött a rántott sajt-evési láz (ez amúgy elég gyakran előfordul), úgyhogy elkészült. Finom lett :)

Kockasajt rántva, párizsis rizzsel

Hozzávalók: fejenként legalább 3, de inkább 4 kockasajt, egy kis bögre rizs, egy bögrényi párizsi felkockázva, tojás, liszt, prézli, curry, só, tejföl

A rizst kétszeres vízzel főni teszem, a főzőlébe teszek egy kis sót és curryt is. A tojást felverem és picit sózom, a prézlit és a lisztet tálra teszem. A kockasajtokat egyenként bepanírozom: egyszer lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába, végül még egyszer tojásba és prézlibe forgatom. Kis olajon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütöm. A kész rizs alatt leoltom a tüzet, hozzákeverem a párizsikockákat, majd megvizezett csuporba nyomkodom és tányérra borítom. Két kanál tejfölt összekeverek egy kis oregánóval, ezzel díszítem :)

Elkészítési idő: 20 perc




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése