2012. szeptember 22., szombat

Pizza Margherita

Múlt vasárnap Farkaslakán jártunk és visszaérkezett velünk egy óriás doboznyi paradicsom és egy bő fél kiló friss juhsajt. Már otthon elterveztem, hogy az első vacsora, ami készül belőle, az egy alappizza lesz, a Margherita. Most aztán, lévén kedvenc sógorom nálunk vacsorázott, elkészült egy nagyobb adag belőle és sikert aratott :)

Margherita pizza

Hozzávalók: kb 50 dkg liszt, egy kocka friss vagy egy csomag száraz élesztő, 4 dl hideg víz, 6 ek olívaolaj, 1 ek cukor, 2 ek só, kechup, tejföl, oregano, paradicsom, juhsajt, bazsalikom

A pizzatésztát most nem az eddig használt recept, hanem Alexa Christi receptje alapján készítettem; finom lett, de sajnos vékonyra nyújtva nagyon kiszáradt. Így akinek szintén özönvíz előtti aragáza van, annak azt ajánlom, hogy inkább vastagabb tésztát nyújtson - úgy viszont istenien finom lesz.
Egy bögrében összekeverek három-négy kanál ketchupot egy kanál tejföllel és egy kiskanálnyi oreganoval. A paradicsomokat felkarikázom, a juhsajtot kisebb kockákra vágom - és akinek van friss bazsalikomlevele, az ennél a résznél aprítja fel :)
A pizzatésztát formára nyújtom - mint kitapasztaltam, kb kisujjnyi vastagságúra. Megkenem a ketchupos keverékkel, megpakolom paradicsommal és juhsajttal és megszórom bazsalikommal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.

Elkészítési idő: (a tészta elkészítése) 2 óra + 1 óra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése