2012. augusztus 19., vasárnap

A kakas egyik fele

A Farkaslakáról érkezett óriáskakas már felkockázva várta a sorát a fagyasztóban. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen belőle - a coq au vin nagyon izgatta a fantáziámat, de nem volt hozzá kellő alapanyag -, aztán végül a hagyományosnál maradtam: pörkölt. De én ugye nem tudok hagyományosan főzni, szóval...

Kakaspörkölt puliszkával, másképp

Hozzávalók. egy nagyobb kakascomb, fokhagyma, pirospaprika, tejföl, fűszerkeverék, olaj, ketchup, egy bögre kukoricaliszt, só, víz, juhtúró

Elkészítés

A kakast megtakarítom, felkockázom (jelen esetben nem én :) ) egy picit befűszerezem és bedörzsölöm egy kis szódabikarbónával, hogy puhább legyen. A fokhagymát feldarabolom. Egy serpenyőben olajat forralok, ebben megfuttatom a kakaskockákat, majd hozzáadok egy pár kanál tejfölt, a fokhagymadarabkákat, megszórom pirospaprikával és adok hozzá egy cseppnyi fűszeres ketchupot. Gyakori kevergetés mellett hagyom összeérni és egy kicsit felrottyanni.
Közben egy lábosban vizet forralok, sózom és beleöntve a kukoricalisztet puliszkát keverek.
Egy jénai tálat kikenek egy cseppnyi olajjal, majd beleöntöm a puliszka felét. Ennek a közepére halmozom a közben elkészült pörköltet, majd beborítom a puliszka maradékával. Végül a tetejét megkenem egy is tejföllel és bőven megszórom apróra reszelt juhtúróval. Begyújtott sütőbe tolom és 20 perc alatt átpirítom.

Elkészítési idő: 1 és fél óra




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése