2012. június 28., csütörtök

Régi szerelem: töltött tök

Ez egy olyan recept, amit a blog létezése óta szeretnék felpakolni ide. Akkor azért nem tettem, mert inkább tavaszi-nyári étel, tavasszal pedig azért nem, mert akkor akadt más, amit meg kellett osztani. De most végre elérkezett ez a pillanat is, ajánlom nektek szeretettel:

Töltött tök Hasselback-burgonyával

Hozzávalók: fejenként egy fiatalka tök vagy cukkini, fejenként legalább 2 szem krumpli, egy-egy fej paradicsom, paprika, hagyma, szalonna vagy kaiserszalonna, burduftúró, tejföl

Elkészítés

A tököket megpucolom, félbevágom, a közepüket kikaparom (nem ér eldobni, behűtve nagyon fincsi csemege :) ), végül kívül-belül besózva állni hagyom. Közben előkészítem a "belevalókat": a zöldségeket és a kaisert felkockázom, majd hozzákeverem a burduftúrót és egy kis tejföllel formázhatóra keverem.
A tököket egy törlőpapírral leszítatom, bőven kivajazott tepsibe teszem és megtöltöm őket a keverékkel.
A krumplikat a már bemutatott módon előkészítem, majd a tökök mellé teszem. Az egészet a sütőbe tolom és bő fél óra alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 3/4 óra + sütés

Előkészületben

Készen-mosolygósan


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése