Töltött tök Hasselback-burgonyával
Hozzávalók: fejenként egy fiatalka tök vagy cukkini, fejenként legalább 2 szem krumpli, egy-egy fej paradicsom, paprika, hagyma, szalonna vagy kaiserszalonna, burduftúró, tejföl
Elkészítés
A tököket megpucolom, félbevágom, a közepüket kikaparom (nem ér eldobni, behűtve nagyon fincsi csemege :) ), végül kívül-belül besózva állni hagyom. Közben előkészítem a "belevalókat": a zöldségeket és a kaisert felkockázom, majd hozzákeverem a burduftúrót és egy kis tejföllel formázhatóra keverem.
A tököket egy törlőpapírral leszítatom, bőven kivajazott tepsibe teszem és megtöltöm őket a keverékkel.
A krumplikat a már bemutatott módon előkészítem, majd a tökök mellé teszem. Az egészet a sütőbe tolom és bő fél óra alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 3/4 óra + sütés
Előkészületben |
Készen-mosolygósan |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése